VILKET MATERIAL VÄLJER DU PÅ DINA NAGLAR
Gel
Precis som det låter är materialet i en gel form. Naglarna byggs i regel på flera lager, där varje lager ska härda i en UV lampa under en viss tid. Ljuset är UV-A ljus och är inte skadligt. Gelen är i stort sett doft fri och kan vara snällare mot de som är allergiska. Dock kan gelen orsaka allergi om de nuddar huden, så det är viktigt att den nagelterapeuten man går till är jätte noggrann när materialet läggs på. 
Gel är inte ett lika starkt material som akryl. Därmed inte sagt att det är ömtåligt, för det håller. Men Gel är ett mer flexibelt material och följer den naturliga nageln, därför är det också viktigt att man verkligen låter gelén härda i UV-lampan den tid den ska. Man kan känna en brännande känsla i nageln när man har den i uv-lampan. Det beror på att blodkärlen under nagelplattan är känsliga för den värme som bildas när materialet härdar. Att det bränns kan bero på att din egen nagel är tunn, att man filat för mycket på nageln eller att man lagt på för mycket gel på samma gång som ska härda. Du kan antingen pressa fingret där det bränner nedåt eller ta ur handen ett litet tag ur uv-lampan. då är det också extra viktigt att lägga på den tiden på härdningen.


Akryl
Akrylnaglar består av ett puder och en vätska som blandas i rätt mängd. Till skillnad från gel behöver inte akrylen något UV-ljus för att härdas utan härdas när materialet får kontakt med syre . Det tar ett till två dygn för att materialet skA HÄRDAs helt, men man kan börja fila på akrylen redAn efter några minuter,
Akryl är som nämnt ett starkare material än gel och kan vara bra för dig som är sugen på riktigt långa naglar. Akryl doftar dock väldigt starkt och kan vara jobbigt för de som är doftkänsliga, det kan också framkalla allergi.
Gellack
Det är precis som det låter en blandning mellan nagellack och gel. Precis som gel så måste Gellack härda i en uv-lampa. För gellack är generellt tiden för hur ofta man behöver gå på återbesök lite kortare än vad materialen akryl och gel.

 


© Copyright Tips and cups
Hammarby allé 91
boka